Scroll to top

Stiri Recente

Pentru ca unii dintre voi isi pun la treaba ATV-ul inclusiv...

Producatorul de ATV-uri si SxS-uri CF Moto a lansat pe piata modelul CForce...

BMW va prezenta VISION, un nou concept de motocicleta


BMW sarbatoreste, anul acesta, 100 de ani de la infiintare si, in consecinta, are multe activitati interesante in plan, insa cea mai intriganta dintre ele este prezentarea unei motociclete "Vision" pe 11 octombrie, la Los Angeles.

Compania a dat deja publicitatii unul dintre cele patru concepte "Vision" care vor aparea in acest an. E vorba de un autoturism, numit "Vision Next 100", care incearca sa creioneze viitorul vehiculelor cu patru roti pe o perioada de 100 de ani. Peste cateva luni, BMW va prezenta conceptele "Vision" pentru brandurile Rolls Royce si MINI si, in cele din urma, va aparea si motocicleta "Vision".

Cum va fi aceasta, oare? Nu putem decat sa ne dam cu presupusul. Totul se invarte in jurul expresiei "Marea Evadare". Nu, nu e vorba de filmul cu acelasi nume, ci se face referire la senzatia de libertate asociata cu motocicletele. In consecinta, expresia nu dezvaluie prea multe, putand fi aplicata oricarui tip de motocicleta.

Intrucat BMW a mers pe drumul motorului electric cu scuterul C Evolution, ne-am putea astepta la acest lucru si acum dar, din moment ce lansarea va avea loc in SUA, este de presupus ca motocicleta va fi adaptata pietei de acolo. BMW deja a intrat in lumea motocicletelor sport cu S1000RR, are cote importante de piata si pe alte segmente, asa ca poate va ataca piata cu mare potential a cruiserelor.

Ultima sa aventura in domeniu s-a terminat acum mai mult de 10 ani, cand a fost abandonat proiectul R1200C. Atunci, BMW a justificat retragerea prin faptul ca nu are un motor destul de puternic pentru un cruiser si a dat de inteles ca va reveni.

Alt indiciu este faptul ca, acum ceva timp, compania a patentat schita pentru un motor deosebit, cu trei cilindri dispusi in forma de W, care s-ar potrivi perfect pe un cruiser. Dar daca acest motor este menit pentru conceptul "Vision" vom afla abia la toamna.