Au mai ramas

0
0
ZILE
0
0
ORE
0
0
MINUTE
0
0
SECUNDE

pana la campania

Despre ATV


Despre ATV
  28.06.2022

Un ATV (acronimul de la "All Terrain Vehicle") este un vehicul off-road (de teren) care ruleaza pe mai mult de 2 roti.

Primul ATV din lume a fost produs de Honda si avea 3 roti, Suzuki fiind producatorul care a introdus primul ATV pe 4 roti, forma cu care sunt familiarizate majoritatea persoanelor in legatura cu acest tip de vehicul. Apoi, din motive de siguranta, s-a semnat un acord intre marile branduri de ATV-uri si statul american care avea in vedere producerea doar de ATV-uri cu 4 roti si asigurarea de sesiuni de instruire pentru posesori.

Astazi, ATV-urile sunt utilizate in scop utilitar sau recreational - pentru plimbari, intreceri, competitii, agricultura, vanatoare, transportul de materiale si echipamente sau chiar in zone industriale, unde deplasarea rapida si eficienta cu un vehicul de mici dimensiuni (eventual impreuna cu un pasager) este importanta.

In principal, ATV-urile se impart in 3 mari categorii:
1. ATV-uri utilitare
2. ATV-uri sportive
3. Quad-uri

ATV-urile sportive si quad-urile sunt, in general, utilizate pentru intreceri, competitii, acrobatii si alte aplicatii care le pun in valoare potentialul de a se adapta si de a face fata unor cerinte solicitante. In general, pe piata se gasesc vehicule ATV 4x4 (cu tractiune integrala) si quad-uri 2x4 (cu tractiune pe 2 roti).

Quad - unii folosesc acest termen ca sinonim pentru ATV, altii considera acest tip de vehicule ca fiind ATV-uri sport cu tractiune 2x4. Diferenta cea mai importanta dintre ATV-uri si quad-uri este ca cele dintai se descurca mai bine in natura, pe cand cele din urma mult mai bine pe pista sau pe un circuit special amenajat.

© 2022 atvrom.ro Toate drepturile rezervate