Scroll to top

Stiri Recente

Pentru ca unii dintre voi isi pun la treaba ATV-ul inclusiv...

Producatorul de ATV-uri si SxS-uri CF Moto a lansat pe piata modelul CForce...

Motocicletele ar putea beneficia de anvelope dintr-un nou material revolutionar


Materialul-minune al ultimilor ani, izolat in 2004 prin exfolierea grafitului, grafenul este un aranjament bidimensional de atomi de carbon dispusi intr-o retea hexagonala.

Grafenul este din ce in ce mai folosit in diverse aplicatii destinate consumatorilor casnici, nu numai celor industriali. Un astfel de nou mod de utilizare a fost initiat de Vittoria, unul dintre marii producatori mondiali de anvelope pentru biciclete. Folosit pentru acestea, grafenul le va spori viteza, aderenta si durabilitatea.

Inca ramane de vazut cat din ceea ce spune Vittoria este o strategie de piata si cat este adevar, insa aceasta ar putea insemna o adevarata revolutie in productia de anvelope pentru biciclete. Potrivit Vittoria, anvelopele G+, beneficiare ale acestei tehnologii, sunt mai tepene cand riderul este ridicat in sa, deci au o rezistenta de frecare mai buna, iar cand acesta sta aplecat la curbe sau in timpul franarii, devin mai moi, pentru o tractiune imbunatatita.

Daca aceasta tehnologie se va extinde si asupra anvelopelor de motocicleta, ar fi un mare pas inainte in ceea ce priveste performanta. Frecarea redusa ar insemna si o economie considerabila de combustibil. In orice caz, mototcicletele sunt diferite de biciclete, supuse fiind la o uzura superioara pana si celei mai dure biciclete de competitie.

Totusi, o motocicleta cu nivelul de aderenta sporit in curbe ar fi un mare pas inainte, unul care, sa speram, va putea fi pus in practica in curand.